Persons | Marinebiotech

marinebiotech.eu/persons?module=ref&refid=295380

Persons

[ report an error in this record ]basket (0): add | show Print this page

Educatie: Tamagotchi met algen
Copejans, E. (2018). Educatie: Tamagotchi met algen, in: De Grote Rede 47. De Grote Rede: Nieuws over onze Kust en Zee, 47: pp. 22
In: (2018). De Grote Rede 47. De Grote Rede: Nieuws over onze Kust en Zee, 47. Vlaams Instituut voor de Zee - Flanders Marine Institute (VLIZ): Oostende. 31 pp.
In: De Grote Rede: Nieuws over onze Kust en Zee. Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ): Oostende. ISSN 1376-926X

Available in  Author 

Author  Top 
  • Copejans, E.

Abstract
    “Het water bloeit” betekent dat de in het water zwevende en voor het blote oog niet zichtbare microwiertjes of fytoplankton zich massaal aan het vermenigvuldigen zijn. Dat doen ze vanaf het voorjaar onder invloed van de toegenomen zonnestraling. Omdat de winterstormen de waterkolom verzadigd hebben met de broodnodige voedingsstoffen – zoals stikstof (N), fosfor (P) en kiezelzuur (Si) – kan de lentebloei nu echt van start gaan. In deze opdracht ga je experimenteren met verschillende factoren die invloed hebben op de groei van algen. Je zorgt gedurende een week zo goed mogelijk voor enkele flesjes met fytoplankton die je uit zee hebt gehaald. Op het einde van de opdracht bekijk je het resultaat onder de microscoop. Hoe meer cellen in het beeldveld (met hogere score voor grote cellen), hoe succesrijker je kweek van fytoplankton!

All data in the Integrated Marine Information System (IMIS) is subject to the VLIZ privacy policy Top | Author