Persons | Marinebiotech

marinebiotech.eu/persons?module=ref&refid=295381

Persons

[ report an error in this record ]basket (0): add | show Print this page

Zeegevoel: De proper strand lopers
Devriese, L.; Steevens, I. (2018). Zeegevoel: De proper strand lopers, in: De Grote Rede 47. De Grote Rede: Nieuws over onze Kust en Zee, 47: pp. 23
In: (2018). De Grote Rede 47. De Grote Rede: Nieuws over onze Kust en Zee, 47. Vlaams Instituut voor de Zee - Flanders Marine Institute (VLIZ): Oostende. 31 pp.
In: De Grote Rede: Nieuws over onze Kust en Zee. Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ): Oostende. ISSN 1376-926X

Available in  Authors 

Authors  Top 
  • Devriese, L.
  • Steevens, I.

Abstract
    Beeld je een dag in aan zee. Genieten van de ondergaande zon, het zicht op een vissersboot die z’n netten ophaalt of lachende kindjes die schelpjes, messen en lege kokkels verzamelen in een emmertje … Helaas is vooral dit laatste idyllisch beeld vandaag soms ver te zoeken. Niet dat er tegenwoordig niets meer te rapen valt op onze Vlaamse stranden. Alleen ruimen schelpen steeds meer de plaats voor plastic pellets, ballonnen, snoeppapiertjes, visserijafval, plastic bidons, wegwerpplastic en allerhande verpakkingen. Het is soms letterlijk zigzaggen tussen het plastic. Dit viel ook enkele hardlopers op en het idee groeide om tijdens hun hardloopsessies strandafval te ruimen. De start van de ‘Proper Strand Lopers’.

All data in the Integrated Marine Information System (IMIS) is subject to the VLIZ privacy policy Top | Authors